“Meditatie en democratie” met Herman Van Rompuy

"Meditatie en democratie" met Herman Van Rompuy

Wanneer

12 september 2024    
19:30 - 22:00

Reserveringen

€ 15,00
Reserveer nu

Waar

Anna (grote ruimte glv)
Kasteeldreef 20A, Beveren, 9120

Evenement type

Meditatie en democratie.

Als je aan Herman Van Rompuy vraag wat meditatie en democratie met elkaar te maken hebben krijg in een notendop dit antwoord.
“Zonder gesprek kun je geen democratie hebben. Als politici en partijen het gesprek verengen tot een roepen, haten, tegenstreven en diaboliseren van de ander, als het meningsverschil ervaren wordt als vijandschap, dan rest ons alleen verbaal geweld, en vroeg of laat fysiek geweld. Meditatie is geen wondermiddel, maar kan helpen om de dialoog te herstellen omdat je de ik-gerichtheid aflegt en de aandacht richt op de ander. En dat is een voorwaarde voor elk echt gesprek.”

Misschien denk je, met de verkiezingen en bijhorende debatten van het voorjaar nog redelijk vers in het geheugen dat politieke debatten toch meestal discussies zijn, met als inzet wie wint of verliest.  Dat het verre van voelt als een geen dialoog waarbij iedereen te winnen heeft, of beslissingen die door politici genomen worden die voor iedereen goed zijn.

Wees van harte welkom om méér te horen over hoe meditatie een sleutel kan zijn naar een gezond democratische beleid.
Om niet alleen te luisteren maar ook jou vragen voor te leggen aan Herman Van Rompuy, voormalig premier en oud-voorzitter van de Europese raad.

Reserveringen

Reserveer jouw plek

€ 15,00

Samenvatting reservering

1
x Standaardticket
€ 15,00
Totaal
€ 15,00 Belastingen inbegrepen

Winkelwagen