Huis de Rank zou niet zijn wat het is zonder vrijwilligers en helpende handen.
We ondersteunen onze vrijwilligers graag in hun talenten en bieden verschillende mogelijkheden tot vrijwilligerswerk. Ook jij bent van harte welkom als je goesting hebt in zinvol en vervullend vrijwilligerswerk.

Zo zijn er vrijwilligers die eerder inhoudelijk meewerken, die willen overleggen en brainstormen over waardevolle activiteiten voor het Huis, over partners die passen bij onze visie en missie en bijzondere mensen die we kunnen uitnodigen voor lezingen of workshops.

 

Er zijn vrijwilligers die zich geroepen voelen om mee te werken aan de jongerenprojecten die we organiseren, in kruisbestuiving met A.D.E.M. Er zijn vrijwilligers die de juiste wegen en kanalen kennen om steengoeie films te vertonen in het Huis. Of die hun organisatietalent inzetten voor speciale dagen en weekends waarbij het Huis en de bostuin opengesteld worden voor een groot publiek.

Er zijn mensen die liefst hun helpende handen uit de mouwen willen steken.  Mensen die er plezier in scheppen om de ruimtes piekfijn in orde te zetten voor onze huurders en partners.  Of die ervoor zorgen dat mensen zich welkom voelen in het Huis bij een activiteite, die zorgen voor koffie en thee, en die na afloop ook de afwas en opruim voor hun rekening nemen.

Huis de Rank is nog een jong initiatief, maar we dromen van echte zelforganiserende vrijwilligersteams in de (nabije) toekomst.  Teams die ruimte en vertrouwen krijgen om hun engagement in te vullen en om hun talenten in te zetten. Terwijl het Huis natuurlijk zorgt voor de passende omkadering en verzekering. Je krijgt als vrijwilligers of mens met helpende handen ook 2 vouchers cadeau van ons, om deel te nemen aan workshops of activiteiten waaraan je zelf niet meewerkt achter de schermen.

Om te weten te komen naar wie we precies op zoek zijn en in welk team jij jouw talenten het best én liefst wil inzetten, kan je hier gaan kijken.

Heb je zin om deel uit te maken van één of meerdere teams neem dan contact op met onze vrijwilligersscoördinator Michel Gaublomme: michel@huisderank.be.  We nodigen je dan graag uit voor een kopje koffie of thee in Huis de Rank en bespreken met jou heel graag  het vrijwilligersengagement dat bij jou past.

We verwelkomen je sowieso van harte in team Huis de Rank, een groeiend team en groeiende gemeenschap van bevlogen en bezielde mensen.