Huis de Rank zou niet zijn wat het is zonder vrijwilligers en helpende handen.
We ondersteunen onze vrijwilligers graag in hun talenten en bieden verschillende mogelijkheden tot vrijwilligerswerk. Ook jij bent van harte welkom als je goesting hebt in zinvol en vervullend vrijwilligerswerk.

Zo zijn er vrijwilligers die eerder inhoudelijk meewerken, die willen overleggen en brainstormen over waardevolle activiteiten voor het Huis, over partners die passen bij onze visie en missie en bijzondere mensen die we kunnen uitnodigen voor lezingen of workshops.

 

Er zijn vrijwilligers die zich geroepen voelen om mee te werken aan de jongerenprojecten die we organiseren, in kruisbestuiving met A.D.E.M. Er zijn vrijwilligers die de juiste wegen en kanalen kennen om steengoeie films te vertonen in het Huis. Of die hun organisatietalent inzetten voor speciale dagen en weekends waarbij het Huis en de bostuin opengesteld worden voor een groot publiek.

Er zijn mensen die liefst hun helpende handen uit de mouwen willen steken.  Mensen die er plezier in scheppen om de ruimtes piekfijn in orde te zetten voor onze huurders en partners.  Of die ervoor zorgen dat mensen zich welkom voelen in het Huis bij een activiteite, die zorgen voor koffie en thee, en die na afloop ook de afwas en opruim voor hun rekening nemen.

Huis de Rank is nog een jong initiatief, maar we dromen van echte zelforganiserende vrijwilligersteams in de (nabije) toekomst.  Teams die ruimte en vertrouwen krijgen om hun engagement in te vullen en om hun talenten in te zetten. Terwijl het Huisnatuurlijk zorgt voor de passende omkadering en verzekering. Je krijgt als vrijwillgers of mens met helpende handen ook 4 vouchers cadeau van ons, om deel te nemen aan workshops of activiteiten.

Op dit moment zijn we op zoek naar helpende handen voor ons onthaalteam, vrijwilligers voor ons communicatieteam (website en social media), en een vrijwilliger met boekhoudkundig talent.

Als je interesse hebt voor één of meerdere teams neem dan contact op met onze zingevingscoördinator Maria Meulders: maria@huisderank.be of O468 22 87 30.  We nodigen je dan graag uit voor een kopje koffie of thee in Huis de Rank en gaan met jou op zoek naar het vrijwilligersengagement dat bij jou past. En we verwelkomen je graag in team Huis de Rank, een groeiend team en groeiende gemeenschap.