Middag voor jongeren op donderdag

Middag voor jongeren op donderdag

Wanneer

4 januari 2024    
12:00 - 13:00

Waar

De Kapel
Kasteeldreef 20A, Beveren, 9120

Evenement type

Elke week op donderdag tussen 12 en 13u zijn jongeren welkom om een inspirerende middagpauze te nemen, met 4 weerkerende thema’s; een middag in stilte, een middag in beweging, een middag om te delen, en een middag om te creëren. Deze middagen worden begeleid door deze 4 ervaren vrouwen; Nelle De Maeyer, Gerdy Swennen, Maria Meulders en Mireille van der Meiren.

Tijdens de verstilmiddag leer je hoe je het stiller kan maken in jouw hoofd en lijf. Want stress, druk en spanningen kunnen misschien heel wat lastige gevolgen hebben voor jou. Hoe ga je van rusteloos naar rust en kalmte? Hoe ga je van gestresseerd naar ontspannen? Hoe ga je van futloos naar energiek en veerkracthig? Daarvoor maken we gebruik van verschillende vormen van meditatie; visualisaties, meditaties in beweging, een mindfull bodyscan, mantra’s in stilte (TM), ademmediatie… Deze middagen worden begeleid door Maria Meulders van Huis de Rank.

Tijdens de bewegingsmiddag leer je jezelf en de anderen beter kennen door te bewegen en bewogen te worden. Wat als jouw mond alles vertelde wat er in jouw hoofd gebeurt? Wat als jouw buik kon spreken? Wat als jouw grote teen zich alleen voelt? Via spel en nieuwsgierigheid stellen we ons open op om vanuit niets ìets te maken. We gaan onze verbeelding en creativiteit verkennen om terug bij onze spontaniteit aan te komen; angsten los te laten en te luisteren naar elkaars ideeën en impulsen. We gaan samen spelen en bewegen. Deze middagen worden begeleid door Nelle De Maeyer, vrijwilliger bij Huis de Rank.

Tijdens de deelmiddag is er een jongerencirkel. In die cirkel deel je,onder begeleiding van cirkelhoeder, wat er op dat moment in je leeft. Luisterbereidheid, evenwaardigheid, eigen-wijsheid, oordeelloosheid en veiligheid zijn hoofdingrediënten van elke cirkel. Deze middag worden begeleid door Gerdy Swennen, vrijwilliger bij Huis de Rank.

Tijdens de creatiemiddag ga op allerlei manieren kunnen uiten wat er in je leeft. Je leert hoe schrijven je helpt om echt dingen van je af te schrijven, hoe je brieven aan jezelf schrijft, manifesten voor jouw mooiste toekomst, je mag ook moodboards maken, gekke collages of originele kaarten voor mesnen die je graag ziet etc.  Deze middagen worden begeleid door Mireille Van Der Meiren van Huis de Rank.

Winkelwagen