“Op de koffie bij daders en slachtoffers” met Jan De Cock

"Op de koffie bij daders en slachtoffers" met Jan De Cock

Wanneer

7 november 2024    
19:30 - 22:00

Reserveringen

€ 15,00
Reserveer nu

Waar

Anna (grote ruimte glv)
Kasteeldreef 20A, Beveren, 9120

Evenement type

In een wereld waarin steeds vaker geschreeuwd wordt over meer repressie en straf, een maatschappij waarin er met gemak beschuldigd en bekritiseerd wordt, laat Jan De Cock een deugddoende andere stem horen.  Tijdens deze lezing neemt Jan ons via beelden en verhalen mee achter de coulissen. En nodigt hij ons uit om te reflecteren: Waarom zitten zij achter tralies en wij niet? Is herstel mogelijk? Zit er ook een dader of slachtoffer in mij?  Hoe belangrijk is échte verbinding en oogcontact met elkaar, intra of extra muros.

Wat als gevangenen van ons een beter mens maken? Want als iedereen veel meer is dan zijn slechtste daad (ook jij en ik) dan is het zaak het mooiste in de ander te ontwaren. Hoe je het ook draait of keert, we zijn aan elkaar toevertrouwd.

Jan De Cock trok en trekt langs gevangenissen wereldwijd om de polsslag van binnenuit te voelen. Af en toe laat hij zich daarvoor vrijwillig opsluiten. Ook bij mensen die slachtoffer waren, is hij graag te gast. Hij publiceerde hierover respectievelijk Hotel Prison en Hotel Pardon.

Wees welkom tijdens deze hart-openende en boeiende lezing.
Een bijzonder avond waarop we jullie ook graag meer vertellen over het bijzondere project dat we realiseren vanuit Huis de Rank in samenwerking met vzw Megafoon.

Reserveringen

Reserveer jouw plek

€ 15,00

Samenvatting reservering

1
x Standaardticket
€ 15,00
Totaal
€ 15,00 Belastingen inbegrepen

Winkelwagen